GRATIS VERZENDING vanaf 75 euro (BE) of 100 euro (NL) WELKOM in onze fysieke winkel op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag ! Meer informatie

Go to account settings

Slideshow Items

Set van drie spiegels DD Trans

€147,00
Niet op voorraad

Set van drie spiegels op deksels van oude verfpotten.

Beschrijving

Frank Tuytschaever koos de vroe­gere benaming van een Zeebrugse transporton­derneming als pseudoniem. Hij debuteerde met een groepstentoonstelling in 1990 die werd samengesteld door Dirk Snauwaert  in CC Gildhof in Tielt. In 2005 gaf hij echter de brui aan zijn kunstenaarschap om in 2014 zijn come- back voor te bereiden.  

De kunstenaar werkt rond de notie van transformatie: dagdagelijkse, vaak huiselijke objecten worden uit hun context gehaald en met een lichte ingreep omgesmeed tot kunstwerken. Het resultaat is soms formeel, dan weer poëtisch of humoristisch. Doorgaans gaat het om minimalistische ingrepen. Zo wordt een rubberen deurbuffer, in het midden van een lege galerie opgesteld, een struikelblok, vormen metalen vleeshaken een hart, of wordt een kapstok opgebouwd uit verschillende kleerhangers. Inspiratie haalt de kunstenaar door te flaneren in doe-het-zelf-zaken. Zijn vocabularium omvat onder andere keukenpapier, schuurborstels en vloertrekkers.

 
 
 
 
 
 
 
 

No reviews yet

Add yours

Keep in touch

Don’t worry, we won’t spam

Your Cart — 0

You cart is currently empty

Inloggen