opc_loader

Redopapers

Redopapers maakt unieke, handgemaakte producten van papieroverschotten.
We zijn gepassioneerd door ambachtelijk werken met papier, typografie en mooi design en bieden manieren aan om restpapier te verwerken tot unieke, handgemaakte, designproducten zoals notitieblokken en andere papieraccessoires.

We hebben elkaar leren kennen in Sint Lucas waar we beide grafische vormgeving studeerden. Het bedrijf is in feite heel toevallig ontstaan - we besloten om van papierresten van de copy shop in onze buurt papierwaren te creëren. De reacties waren erg lovend en toen hebben we besloten om producten bij te maken. Na een succesvolle pop up shop in Berchem zijn we voltijds met dit begonnen. 

Het is voor ons een erg grote uitdaging om mooie papierensoorten te vinden. Als dat dan lukt doen we een vreugdesprongetje! Het is ook erg fijn als we interessante proefdrukken vinden waarvan we van weten dat ze mooie uitsnijdingen gaan vormen in onze producten. Daar krijgen we veel energie van!

Ons ontwerpproces wordt helemaal omgedraaid, eerst krijgen we materiaal en daarna volgt het ontwerp. Onze inspiratie komt dus ook van de materialen zelf. Dit vinden we een erg interessante werkwijze. We willen in de toekomst nog meer manieren vinden om resten te verwerken tot unieke, handgemaakte, designproducten. en hopen nog een groter publiek te kunnen inspireren.

Artikel 1 tot 11 (van de 11 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 11 (van de 11 artikelen). Resultaat:1