opc_loader
WIJ BLIJVEN OPEN VOOR ESSENTIËLE PRODUCTEN: PAPIERWAREN, VOEDING, HYGIENE,...(OP AFSPRAAK VOOR OVERIGE PRODUCTEN): ELKE WOENSDAG (10-17U), VRIJDAG (10-18U) EN ZATERDAG (10-17U). Bezorgen is GRATIS vanaf 50 euro ! Afhalen in de winkel is 5% KORTING.

Ooit had elke Antwerpse wijk wel een of meerdere brouwerijen, nu zijn er nog maar twee officiële stadsbrouwerijen. Bieren Cabardouche wil dit bloeiende brouwerijverleden nieuw leven in blazen. Uit liefde voor het ambacht en de traditie maar met de nodige portie vernieuwing.

VAN HUISKAMERBROUWERS…

Het idee voor Bieren Cabardouche begon in 2012 te rijpen, in de opleiding ‘bierproever’ bij Hans Bombeke in Antwerpen. Een handleiding, basisinstallatie en een avondje brainstormen later ontstond het eerste brouwsel in de keuken bij Peter. Intussen volgden twee jaar van experimenteren, proeven en bijschaven aan onze huiskamerbieren, waarvan we telkens 20 liter brouwen.  

In het najaar van 2014 lieten we bij brouwerij Pirlot in Zandhoven een luxeversie van onze Rosse Voenk brouwen, speciaal voor de feestdagen en in beperkte oplage: Escort Deluxe. In april 2015 volgden onze Blonde Stoot en Stout Mokke. In mei 2016 brachten we samen met de Borgerhoutse Reuzen vzw een bier uit voor de Reuzenstoet: REUS. 

… NAAR STADSBROUWERIJ?

We dromen natuurlijk van een nieuwe, moderne, kleine stadsbrouwerij. Maar voor het zover is, zijn we blij dat we bij andere brouwerijen onze bieren kunnen laten brouwen. En natuurlijk blijven we werken aan nieuwe, verrassende recepten!

Cabardouche: Een 'kaberdoesjke' zou een Antwerpse verbastering zijn van Cabaret douze. Napoleon nummerde de huizen van vertier of cabarets, zoals ze toen werden genoemd. Het nummer 12 was voorbehouden voor de bordelen. Ons huis van vertier zag het licht in 2012 en zorgt net als de echte 'kaberdoesjkes' voor lekkers achter glas.

Team Cabardouche: Igor, Jens, Stendert, Elise en Peter (Foto: Senne Van der Ven)
Team Cabardouche: Igor, Jens, Stendert, Elise en Peter (Foto: Senne Van der Ven)