opc_loader
WIJ BLIJVEN OPEN VOOR ESSENTIËLE PRODUCTEN: PAPIERWAREN, VOEDING, HYGIENE,...(OP AFSPRAAK VOOR OVERIGE PRODUCTEN): ELKE WOENSDAG (10-17U), VRIJDAG (10-18U) EN ZATERDAG (10-17U). Bezorgen is GRATIS vanaf 50 euro ! Afhalen in de winkel is 5% KORTING.

Berchem Creatives

 

   

 

Meet #BerchemCreatives, een community van superdiverse creatieve entrepreneurs die elkaar inspireren, stimuleren en kruisbestuiven via netwerking en co-creatie in leegstaande winkels, magazijnen en kerken. Laagdrempelig, coachend en adviserend. #BerchemCreatives gelooft dat creativiteit, los van religie, cultuur of leeftijd, het nieuwe clubben is. 

Euh? Hoezo waarom? Wel, het zit zo. Dat Berchem een toffe buurt is zullen jullie beamen. Dat er heel wat bekende creatievelingen wonen en/of werken ook. Maar dat in onze buurt nog veel onbekend talent rondloopt, is minder zichtbaar. Nochtans zijn er leegstaande ruimtes genoeg om ontmoetingsplaatsen te creëren én kruisbestuiving en creatief ondernemerschap te stimuleren.

 

Berchem Creatives, een initiatief van en voor Berchemnaren, maakt er haar missie van om de lege panden één voor één, met de toestemming van de eigenaars, om te vormen tot creatieve hubs. Tijdelijke publieke ruimtes om precies te zijn, waar startende creatieve ondernemers een podium krijgen én waar ze elkaar en anderen kunnen inspireren met activiteiten zoals performances, exposities, inspiratie- en coachingsessies, … Telkens met de focus op één of meerdere thema’s: food, art, labs, design, café en podium.

 

Berchem Creatives is een onderdeel van Creative Cities. Zij helpen mensen die hier geboren zijn en zetten even sterk in op mensen die dat niet zijn. Diversiteit is nu eenmaal realiteit. De stad groeit en trekt steeds meer bewoners met diverse achtergronden en profielen aan. Tijd dat die bonte mix zich weerspiegelt in de nieuwe lichting starters.

 

In leegstaande panden in de stadsrand verlagen ze de drempels en boosten ze creatief ondernemerschap via shared spaces, cafécoaches, een multicultureel eetcafé, events en lezingen, doe-ateliers, shops en een co-workingruimte.

 

Op deze manier dragen zij hun steentje bij aan het creëren van lokale werkgelegenheid, het proefdraaien van starters en het wegwerken van leegstand in de stadsrand. Sinds de start warden al meer dan 24 creatieve starters begeleid, 8 hubs ingevuld en 9 pop-ups opgericht.

 

In Berchem, waar het hoofdkwartier ligt, is er sinds de lancering een ware community ontstaan: Berchem Creatives. Leden van deze community getuigen hun steun via het dragen van een trui of T-shirt met het opschrift: “Berchem, creative district of Antwerp”.

  

 

Alle maten en kleuren zijn beschikbaar bij TALENTINDEBUURT.